AVANTAJLAR / ÖZELLİKLER
İYS Alıcıları için uyumİYS Avantajları
İzin Görüntüleme ve Yönetim Kolaylığı
Alıcılar, verdikleri izinleri tek bir ekrandan görüntüleyebilir, onaylayabilir, reddedebilir ve istedikleri zaman düzenleyebilir.
İzinsiz Gönderimlere Karşı Şikâyet Hakkı
Alıcılar, izinsiz gönderilen ticari iletileri kolayca şikâyet edebilir ve haklarını koruyabilir.
Her Kanal için İzin Kontrolü
Alıcılar, hangi kanal (arama, mesaj, e-posta) üzerinden, hangi Hizmet Sağlayıcı'nın ticari elektronik ileti göndermesine izin verdiklerini detaylı bir şekilde görebilir ve yönetebilir.
Ret Hakkı ile Gönderimlerin Engellenmesi
Ret hakkını kullanan alıcılar için uygulamada filtreleme sağlanır; böylece bu alıcılara ticari iletiler gönderilmez.
Onay Bildirimi ve Kolay Çıkış İmkanı
Alıcılara, verdikleri onaylarla ilgili bildirimler iletilir. Dilerlerse bu bildirim üzerinden izinlerini iptal ederek çıkış yapabilirler.
İzinli İletişim Yönetimi
Ticari iletiler, yalnızca verilen izinler doğrultusunda İYS üzerinden kontrol edilerek, izin veren alıcılara gönderilir.
İleti Şikayetleri ve Durum Takibi
Alıcılar, gönderilen iletilerle ilgili şikayetlerini iletebilir ve şikayetlere konu izinlerin durumunu görüntüleyebilir.
Zaman Damgası ile İzin Kaydı
Tüm izinler, zaman damgasıyla kayıt altına alınır ve güvenli bir şekilde saklanır.
İYS’ye Nasıl Başvurulur?
Başvuru yapmak isteyen firmalar MERSİS üzerinden bilgilerini güncelleyerek,
Temel Hizmetler Kullanım Taahhütnamesini e-İmzaları ile onaylamalı ve başvuru işlemlerini tamamlamalıdır.
Alıcı Olarak İzinlerim için İYS’ye Nasıl Başvurabilirim?
Alıcılar; İleti Yönetim Sistemi Web, İleti Yönetim Sistemi Mobil, çağrı merkezi, kısa numara, kısa link ve e-Devlet kapısı üzerinden onay ve ret işlemlerini yönetebilir.
Tüm yöntemler, senkronize olarak diğer platformlarda da güncellenir, alıcılar istedikleri platformdan takip edebilirler.
Sık Sorulan Sorular
Pazarlama, promosyon, kampanya, indirim, hediye, reklam vb. ticari elektronik iletilerin Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında yayınlanan yönetmelik kapsamında; alıcının onayı olmadan gönderilemeyeceği ve izinli olarak gönderilen iletilerde ise alıcıların reddetme hakkının bulunduğu belirtilmiştir. İleti Yönetim Sistemi adı verilen ulusal veri tabanında alınan izinler, saklanır, arşivlenir, belgelerin güvenliği ve gizliliği sağlanır, gerektiğinde arşivden çıkarılır ve tüm bu süreç taraflarca kolaylıkla yönetilir.