1 Dakikalık Okuma
e-Arşiv Dijital Arşivleme Sistemi midir? Farkları Nelerdir?
Sanılanın aksine e-Arşiv bir depolama sistemi değil; kestiğiniz faturaları, e-fatura mükellefi olmayan işletmelere ve son kullanıcılara, dijital ortamda gönderme sistemidir. Aynı zamanda irsaliye yerine geçebilir. Elektronik ortamda faturalarınıza erişim sağlamanızı, nüshasını tek tık ile mail atabilmenizi sağlar. e-Arşiv ile muhasebe süreçlerinizi hızlandırıp, fatura işlemlerindeki hata oranlarını düşürebilirsiniz. Dijital arşiv ise kâğıt evrak ya da görsellerin dijital veriye dönüştürülmüş halidir. Arşiv dijitalleştirme sürecinde belgeler gözden geçirilir, ayıklanır ve yeniden sınıflandırılır.
Dijital arşivleme sürecinde öncelikle taranacak evraklar tarayıcıdan rahatlıkla geçecek şekilde düzenlenir. Düzenlenen evraklar taranarak bilgisayar ortamına aktarılır. Bu sayede fiziksel arşivinizdeki belgelerin kaybolma ihtimali azalır ve belgelerinize daha kolay erişim sağlarsınız.
e-Arşiv kestiğiniz faturaların elektronik ortamlarda depolanmasını, ibraz edilmesini ve raporlanmasını sağlar. Faturalarınız 10 yıla kadar arşivlenir, elektronik ortamda erişim sağlanır. Ayrıca e-Arşiv muhasebe süreçlerinizin hızlanmasını ve hata oranlarının düşmesini sağlar.
Sonuç olarak e-Arşiv, e-Fatura sistemine geçmeyen şirket ve kişilere fatura kesebilme imkânı sağlayan bir sistemdir. Aynı zamanda e-Arşiv sisteminde faturalarınız elektronik ortamda depolanır ve arşivlenir ancak dijital arşivden farklı olarak bir evrak depolama sistemi değil, bir fatura sistemidir.
Daha fazlası için: https://www.uyumsoft.com/blog/e-arsiv-11-soru-11-cevap
e-Arşiv Fatura sistemine geçmek için: https://www.uyumsoft.com/e-arsiv
e-Arşiv Faturanın e-Faturadan farkı: https://www.uyumsoft.com/blog/e-arsiv-faturanin-e-faturadan-farki-nedir