3 Dakikalık Okuma
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) e- belge oluşturmak için mükelleflerine farklı seçenekler sunar. Özel entegratörler dışında, GİB Portal ve Entegrasyon ile elektronik kayıt sağlanabilir. Ancak Entegrasyonda bilgi işlem, sunucu yönetimi, yönerge takibi gibi Özel entegratörlerin sunduğu hizmetleri sizin takip etmeniz gerekir. GİB Portal da ise kullanılabilecek kaynaklar sınırlıdır.
Bu noktada sizler için, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yetkilendirilen entegratörlerin işletmelere sağladığı avantajları sıraladık:
Entegratörler Mükelleflere Ne Gibi Avantajlar Sağlar?
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yayımlanan tüm yönerge takiplerini yapar ve mükellef kayıtlarını sisteme gönderir.
Mükelleflerin verilerini bir veri havuzunda toplayarak, olağanüstü bir durum karşısında kayıpları önler.
Her seferinde mükellefin mali mührüne gerek kalmadan e-fatura ve e-arşiv kayıtlarını kendi mührü veya HSM cihazlarıyla imzalar. Mali mühür yalnızca mükellefin aktivasyonu alınırken gereklidir.
ERP ile uyumlu çalışarak sisteme otomatik entegrasyon sağlarlar.
Mükellefler için 7/24 erişebilirlik sağlayan hizmet garantisi verir. Altyapı hizmetlerinin doğurduğu bilgi işlem, veri tabanı ve sunucu maliyetlerini mükelleflerine yüklemez, kendi karşılar.
Mükellefler Entegratör Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?
Öncelikle özel entegratörün kurumsal yapısı incelenmelidir. Detaylı olarak tüm bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Süreç yönetiminde etkin ve aksamdan bir işleyiş yürütebilen, nitelikli hizmet sağlayıcı özel entegratörleri tercih etmelidirler.
Mükelleflerin, sahip oldukları GİB tarafından belirlenen yasal haklarını ve geçerlilik sürelerini iyi bilmeleri gerekir. Böylece süreç içerisinde, özel entegratörlerden daha etkin bir talep yönetimi gerçekleştirebilirler.
Mükelleflerin, sahip oldukları GİB tarafından belirlenen yasal haklarını ve geçerlilik sürelerini iyi bilmeleri gerekir. Böylece süreç içerisinde, özel entegratörlerden daha etkin bir talep yönetimi gerçekleştirebilirler.
Entegratörünüzün her geçen gün dijitalleşen ve genişleyen e-devlet uygulamalarına hızlı entegre olup olmadığına da bakılmalıdır.
Müşteri ihtiyacı doğrultusunda süreci etkin yöneterek, elektronik belge hizmeti sunan Uyumsoft farkıyla; e-Fatura, e-Arşiv, e-İrsaliye, e-Defter, e-SMM, e-MM, e-Bilet, e-Mutabakat, e- Adisyon gibi birçok üründen faydalanabilirsiniz.