3 Dakikalık Okuma
Gartner araştırma ve danışmanlık başkan yardımcısı Aaron McEwan, “Uzak bir ortamda gördüğümüz verilerin çoğunda, güven kesinlikle temeldir, güven olmadığında, çalışanlar uzaktan o kadar iyi performans göstermiyor” diyor.
Uzaktan çalışmada yöneticilerin karşılaştığı en büyük zorluk, çoğu durumda çalışanlarını görememeleri. Bu nedenle çalışanların oluşturduğu verileri toplama ve kontrol etme sürecini daha verimli bir hale getirmeleri gerekiyor. Çalışanların kendi zamanlarını yönetmeleri için veriye güvenmek iyi bir ilk adım olabilir, ancak dikkate alınması gereken başka şeyler de var.
Ekip üyeleri bir arada olmadığında koordinasyonu kaybetmek kolay, yapılan çalışmaların kuruluşun genel misyonu ve hedefleriyle uyumunu korumak ise zor. Bunu sağlamak için en şeffaf ve güvenli yol kurumsal hedefleri en baştan bireysel performansla beslenecek şekilde sistemleştirmek ve takip etmek gerekiyor.
Düzenli yapılan kontrol ve geri bildirimlerle olası verimsizliklerin önüne geçmek mümkün. Düzenli ve etkileşimli bir performans süreci ekibi ve işi esnek kılıyor, öngörülemez koşulları ve yolunu kaybetmiş eforları dezavantaj olmaktan çıkarıyor.
İK departmanlarının yaşadığı zorlukların kök nedenine baktığımızda birçok işletmenin İK işlevlerini yönetmek için hala eski, kağıt tabanlı sistemleri yaygın olarak kullanıyor. Bu tercih önemli stratejik kararlar alınmasını desteklemek için yeterince hızlı, esnek ve isabetli sonuçlar üretemiyor.
Ülkemizde işletmelerin %75’i uzaktan iş gücünü desteklemeyen geleneksel İK yönetimi yaklaşımını kullanmaya devam ediyor. Bu oran dünya genelinde % 43 seviyesinde.
Çözüm, tüm İK fonksiyonlarına destek veren, kuruluşların üretkenliğine ve verimliliğine katkıda bulunan bir İK yazılımının uygulanmasında yatmakta.
Liox HR, uzak çalışma ortamında İK’nın karşılaştığı tüm zorluklara tek elden çözüm olan bütünleşik bir İK yazılımıdır. Gelişen teknolojinin sunduğu fırsatlar için hem bulutta hem de şirket içinde kullanılabilen bütünleşik, gelişmiş bir İK yazılımıdır.