YENİ ABONELERE ÖZELe-Fatura Kontör Şenliği Kampanyası ile
%40 indirim fırsatını katlayın!

Çarkı çevir

Uyumsoft Hediye Çarkı

Hediye Kontör Kazan!

+500 Kontör +250 Kontör +100 Kontör
Çarkı Çevir
Uyumsoft Hediye Çarkı Çarkı Çevir
500x432-1-1

ERP Nedir?

ERP (kurumsal kaynak planlama) , işletmelerin kaynaklarını (insan kaynakları fiziksel kaynaklar finansal kaynaklar) bir araya getirerek uçtan uca yönetilmesini ve verimli olarak kullanılmasını sağlamak ya da desteklemek için geliştirilmiş sistem ve yazılımların genel adıdır. Klasik bir ERP yazılımı işlem yapabilmek için bilgisayarın çeşitli yazılım ve donanımlarını kullanır. ERP sistemleri temel olarak değişik verilerin saklanabildiği bütünleşik bir veritabanı kullanırlar.

ERP sistemleri müşteri siparişlerinin müşteri temsilcileri tarafından alınıp yükleme yapılana kadar ve finansın gönderdiği fatura bilgileri gibi tüm verilerin toplandığı yerdir. Üretimin sürdürülmesi için plan yapma ihtiyacı ile doğan ERP ‘nin açılımı  “Enterprise Resource Planning” her ne kadar planlama adı ile tarifenmiş olsa da esasen yapılan iş yönetmedir. Planlamaya veri sağlayan bu altyapı yazılım ile birlikte birçok donanım da dâhil olduğu çok sayıda bileşen içerir.

ERP projeleri hızlı ve büyük ölçekli faydalar sağlar. Bu faydalar maliyet tasarrufundan, verimlilik artışına kadar uzanırken; aynı zamanda çok daha etkili ve hızlı bir karar mekanizmasını yönetim kademesine kazandırmayı mümkün kılar. ERP ile ulaşılmak istene temel hedef işletmenin verilerini bir araya getirerek bunlarda karara dönüştürülebilecek anlamlı sonuçlar elde etmektir. Kurumsal Kaynak Planlaması (KKP), işletmenin tüm kaynaklarını birleştirip verimli olarak kullanılması için tasarlanmış sistemlere denir. Aynı zamanda,  sistemleri bir işletmenin tüm veri ve işlemleri bir araya getirmeye yardımcı olan, kullanımı kolay olan sistemlerdir.

KKP sistemleri iki veya daha fazla yazılımı bir araya getirerek bir yazılım halinde de sunulabilir. Bu gibi sistemlere KKP yazılım paketleri denir.

500x432-2-1

ERP Ne İşe Yarar?

ERP işletmenin farklı iş tiplerini ve faaliyetlerini yönetmelerini sağlayan yazılım modüllerini tek bir veritabanı altında toplayan bir yapıdır.
Bir ERP (kurumsal kaynak planlama) yazılımı içinde genelde bağımsız olarak çalışan çeşitli uygulamalar bulunmaktadır. Bunlar;

Uyumsoft tüm bu ayrı uygulamaları hem tek tek çalışabilen hem de tek bir çatı altında entegre olarak yönetebilen web tabanlı bir çözüm sunmaktadır. “ERP ne işe yarar?” sorusunun cevabı ise tam da bu ürün yeteneklerini ile örtüşen bir cevap buluyor. ERP yazılımına geçiş önce işletmenin kendisini tanımlama böylece tüm iş ve süreçlerini tanımlaması anlamına geldiğinden İşletme süreçlerinin standardize ederek kolaylaştırır yalınlaştırır. Bu yalınlaşma ise direkt olarak işletmenin maliyetlerinde azalma ve zamanı verimli kullanma konusunda katkı sağlar. ERP yazılımları işletmenin tüm departmanlarını birbirine bağlayan bir yapıya doğru işletmeyi evirirken işletmede farklı yönlerden bakılan konu ve işler için departmanlar ve süreçler arası uyum yakalanarak aynı dilin konuşmasına destek sağlar. Böylece işletmenin sözlü iş şekilleri sayılara verilere ve raporlara dönüştürerek işletmenize ve yöneticilere objektif bir karar alma imkânı kazandırır.

Uyumsoft web tabanlı ERP çözümleri sizi anlık olarak tüm süreç ve yapıları ile izlenebilir bir işletmeye dönüştüren çözümleri entegre yapılarla desteklendiğinden dış dünya ile olan işlemlerinizi tedarikçinizden müşterinize bankalardan kurumlara tüm işlerinizi ekranınızdan kolayca ve rekabet koşullarına uygun esneklikte yönetmenizi sağlar.

ERP Programını Kimler Kullanmalı

ERP Programını Kimler Kullanmalı?

İşletmeler, ERP yazılımları sayesinde çeşitli iş süreçlerini yönetebilir, verileri entegre edebilir ve iş operasyonlarını daha verimli bir şekilde yönetebilirler. Firmaların büyüklüğü, hizmet ettiği sektör ve şirket içi ihtiyaçlarına göre ERP kullanımı değişebilir ancak firma performansını izlemek ve iş süreçlerini analiz ederek daha verimli hale getirirken maliyetlerini azaltmak isteyen her işletme ERP çözümünü kullanmalıdır.

ERP Çözümünü Kullanarak Başarılı Olan Firmalar

Büyük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler

Büyük ve orta ölçekteki işletmeler, karmaşık iş süreçleri ve büyük miktarda veri ile karşı karşıya olduklarından, ERP çözümünün finans, muhasebe, insan kaynakları, stok yönetimi ve üretim gibi modüllerinden fayda sağlarlar.

Büyük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler

İmalat ve Dağıtım Şirketleri

İmalat ve dağıtım sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, üretim süreçlerini izlemek, envanter yönetimi yapmak ve tedarik zincirini yönetmek gibi bir çok iş süreci için ERP çözümünü tercih ederler.

Perakende Firmaları

Perakende İşletmeleri, mağaza yönetimi, stok yönetimi ve müşteri ilişkileri yönetimi verilerini izlemek için ERP çözümünü tercih ederler.

Sağlık, Eğitim ve Kamu Kuruluşları

Sağlık sektörü ve kamu kuruluşları gibi kuruluşlar ERP çözümünü kaynakları yönetmek, bütçeyi izlemek ve personel yönetimi yapmak ve raporlama ihtiyaçlarını karşılamak için kullanabilirler.

Diğer sektörler için tıklayın:

İnşaat Sektörü

Makine – Metal Sektörü

Otomativ ve Yan Sanayi Sektörü

Plastik Sektörü

Neden ERP Kullanmalısınız

Neden ERP Kullanmalısınız?

Rekabetin hızla arttığı günümüz iş dünyasında, daha verimli ve etkili yönetilen iş süreçleri için ERP çözümleri kritik bir rol oynamaktadır. Firmalar, ERP çözümü sayesinde tüm iş süreçlerini tek bir platformda birleştirerek yönetimini daha kolay ve etkili bir hale getirir.

ERP Firmanız İçin Neden Önemlidir

ERP Firmanız İçin Neden Önemlidir?

Veri Entegrasyonu

Firma içinde yer alan tüm iş birimleri arasında veri entegrasyonunu kolaylaştıran ERP çözümleri, doğru ve güncel bilgilere erişimi artırır.

İyileşen İş Süreçleri

Otomatikleşen iş süreçleri, hızlı ve verimli bir şekilde yürütülür

Etkin Karar Alma Süreci

LioXERP’nin sunduğu gerçek zamanlı veri analizi ile anlık verilere erişilerek daha hızlı ve daha etkin karar alınabilir. Bu, rekabet avantajını da beraberinde getirir.

Büyümeyi Destekleme

Büyük ve orta ölçekli işletmeler için yönetimi kolaylaştıran çözümler sunan LioXERP, aynı zamanda yeni şube ve iş birimleri eklemeyi kolaylaştırır.

Müşteri Memnuniyeti

CRM modülü bulunan LioXERP müşterilere kişiselleştirilmiş bir hizmet sunulmasına olanak tanır ve müşteri bilgileri kolayca izlenebilir.

ERP Programı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

ERP Programı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler?

ERP sistemi seçimi, bir işletme için kritik bir karar sürecini temsil eder. Bu süreçte öncelikle işletmenin özel ihtiyaçları belirlenmelidir. Belirlenen ihtiyaçlara göre, ERP sistemi üzerinde hangi özelleştirmelere ihtiyaç duyulduğu ve hangi ERP sisteminin bu özelleştirmelere uygun olduğu araştırılmalıdır. Bu aşama tamamlandığında, bütçe planlaması yapılmalıdır.

ERP seçimi yapılırken göz ardı edilmemesi gereken bir diğer husus, mevcut sistem ile seçilen ERP sisteminin sorunsuz bir şekilde entegre edilebilmesidir. Bu noktada, iki sistemin uyumluluğu titizlikle değerlendirilmelidir.

Son olarak, ERP sistemiyle tam anlamıyla geçiş yapmadan önce, küçük bir çalışan grubu ile sistemin gerçek iş süreçlerinde nasıl çalıştığını gözlemlemek önemlidir. Bu test aşaması, olası sorunları önceden tespit etmek ve düzeltmek için bir fırsat sunar.

ERP Programı Nasıl Kullanılır

ERP Programı Nasıl Kullanılır?

Öncelikle LioXERP özelleştirilebilir olduğundan, işletmenin ihtiyaçları belirlenerek bu ihtiyaçlara yönelik özelleştirmeler belirlenir. Ardından Veri girişi yapılarak sistemi kullanacak kişilere erişim sağlanır. Veriler sürekli olarak güncellenerek sistem performansı takip edilir ve işletme içinde ERP kullanımı yaygınlaştırma hedefleri uygulamaya konulur.

Uyumsoft Başarı Hikayeleri

Sıkça Sorulan Sorular

ERP Programları Ne İşe Yarar?

Kurumsal kaynak planlama (ERP), işletmelerin muhasebe, tedarik, proje yönetimi, risk yönetimi ve tedarik zinciri işlemleri gibi günlük iş faaliyetlerini yönetmek için kullandığı bir yazılımdır.

CRM ve ERP Nedir?

CRM müşteri ilişkilerini yönetmek için kullanılırken, ERP işi yönetmek için kullanılır. ERP, iş süreçlerinin verimliliğini artıran bir sistemdir. CRM gibi ERP de departmanlar arası veri akışını hızlandırır. Ayrıca ERP, kapsamlı bir çözümken; CRM ise esas olarak satış, pazarlama ve müşteri ilişkileriyle ilgilidir.

ERP Programının Maliyeti Nedir?

İşletmenin büyüklüğü, ihtiyaçları, kullanıcı sayısı, özelleştirmeler ve seçilen ERP çözümü maliyeti etkilemektedir. ERP programının maliyeti küçük bir işletme için daha az olurken büyük bir işletme için daha fazla olabilir. Ek olarak, bulut tabanlı çözümler genellikle daha düşük başlangıç maliyetlerine sahiptir çünkü donanım ve altyapı maliyetlerini minimize eder.

İşletmeniz için bulut tabanlı altyapısı ve ihtiyaçlarınıza yönelik modülleri ile LioXERP fiyatları hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçin!

ERP Programları Hangi Endüstrilere Uygun Olarak Tasarlanmıştır?

ERP programları birçok endüstrinin ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanmış olup, farklı sektörlerde kullanılabilir. Toptan ve perakende, otomotiv, inşaat, finans, eğitim, elektrik ve elektronik, makine – metal sağlık ve üretim endüstrilerinde ERP sisteminden faydalanılabilir.

ERP Programının Güvenliği Nasıl Sağlanır?

ERP programı güvenliği sağlamak işletmeler için oldukça önemli bir noktadır. Güvenlik, şifreleme, erişim yetkisi ve güçlü kimlik doğrulama gibi teknik önlemler alınarak sağlanmalıdır. Ek olarak, düzenli veri yedeklemeleri yapılmalı ve acil durum planları da hazırlanmalıdır. İşletmelerin bir güvenlik ekibi bulundurması da ERP çözümü güvenliği fayda sağlayacaktır.

CRM ve ERP Arasındaki Fark Nedir?

Müşteri İlişkileri Yönetimi olan CRM ve Kurumsal Kaynak Planlaması olan ERP, işletmelerin farklı süreçlerini ele alır ve farklı amaçlara hizmet ederler.

ERP, işletmelerin iş süreçlerini yönetmeyi amaçlarken, farklı birçok modülü ile işletmedeki departmanların faaliyetlerini entegre eder. Ek olarak, ERP işletme verilerini tek bir merkezi veritabanında saklar ve daha verimli bir şekilde yönetilmesine yardımcı olur.

CRM ise işletmelerin müşteri ilişkilerini yönetmeyi amaçlar. Müşteri bilgilerini depolar, satışları izler, müşterilerden gelen talepleri kayıt altına alır ve müşteri memnuniyetini artırma odaklı çalışılmasına yardımcı olur. Ayrıca, satış, pazarlama ve müşteri hizmetleri departmanları arasında iletişimi kolaylaştırır.

MRP ve ERP Nedir?

MRP (Malzeme İhtiyaç Planlaması), bir işletmenin üretim süreçlerini ve malzeme stoklarını entegre etmek için kullanılan planlama çözümüdür. Malzeme gereksinimleri hesaplanarak üretim için kullanılacak zaman ve miktarın ihtiyacı belirlenir. MRP sayesinde malzeme stokları verimli bir şekilde yönetilir ve üretim süreci daha düzenli hale getirilir.

ERP ise MRP’den farklı olarak daha kapsamlıdır ve tüm departmanları ve tüm iş süreçlerini birleştirir. Bunun aksine, iki çözüm de işletmelerin kaynaklarını verimli bir şekilde yönetilmesine ve işletmelerin verilerini merkezi bir konumda toplayarak bu verilere dayalı kararlar almayı kolaylaştırma konusunda ortak bir noktada buluşmaktadırlar.

CVK Group
Dedeman Holding
Elle Ayakkabı
ENKA İnşaat ve Sanayi AŞ
Erpiliç
Hamidiye Su
Kolin Holding
Limak Holding
Matraş Deri
Microsoft Türkiye
Milangaz
Mudo
İkea
İzmir Gaz
Miele Elektrikli Aletler
Sizi Arayalım

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için
iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
En kısa sürede uzman ekiplerimiz size
dönüş yapacaktır.

    ×

    Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz. En kısa sürede uzman ekiplerimiz size dönüş yapacaktır.