YENİ ABONELERE ÖZELe-Fatura Kontör Şenliği Kampanyası ile
%40 indirim fırsatını katlayın!

Çarkı çevir

Uyumsoft Hediye Çarkı

Hediye Kontör Kazan!

+500 Kontör +250 Kontör +100 Kontör
Çarkı Çevir
Uyumsoft Hediye Çarkı Çarkı Çevir

eHRM’den, iHRM’e “Bulutta İşgücü Yönetimi”

Uyumsoft İnsan Kaynakları Yöneticisi Harun Savsar, eHRM’den, iHRM’e Bulutta İşgücü Yönetimine değindi.

İş teknolojinizi elektronikten internete, bulut bilgi işleme değiştirme zamanı geldi. Geleneksel HRM içinde işlevsellik, genel şirket organizasyon şemasındaki departmantal yapıyı dikkate alan anlayışla dağıtılmıştır.HRM sistemlerinin omurgası olarak bu kısım, bir OLTP (Online Transaction Processing) yapısı sunar. OLTP, işlem olarak adlandırdığımız kaynak değişikliklerinin gerçek zamanlı olarak kaydıdır. HRM, raporlama araçları ile OLTP veri tabanından ve diğer dijital dokümanlardan veri ve enformasyon derleme yeteneği sunması sayesinde, bir MIS, doküman yönetimi, iş akış otomasyonu gibi işlevler de içerir.
B2B2C Internet ile birlikte, SQL, OLAP çizelgelenmiş ve ad-hoc raporlama ve BIW işlem analizi imkanlarını da içeren bulut bilgi işlem, artık işi ekosistem bazlı yeni bütünleşik, pratik, basit, kolay, iş modeline esnek bir kurumsal iş sistemi mimarisini mümkün kılmaktadır.
Stratejik HRM, çalışanlara ilişkin pek çok işlevi, bütünleşik bir sistem altında Internet bulutunda sunan bir yapıyı kasteder.
Bu yapının ana yararı, örgütün değişik coğrafyalarda, birimlerde, şubelerde, departmanlardaki çalışanların faaliyetlerini, buluttaki ortak bir platformda konsolide etmek ve verilerin tutarlılığını sağlamaktır.
Böylelikle süreçlerin, hem disiplin altına alınması, hem de kesintisiz ve sorunsuz işleyişe kavuşması beklenir.

Bulut bilgi işlem olanakları sayesinde;

  • Mükemmeliyetçi iş süreçleri (business excellence) hedefleyen yeniden yapılanma (“to be”) ve işletme içi süreçlerde verimliliğin/karlılığın artırılmasına odaklanmış en iyileme (optimization) ve türünün (sektörel) en iyisi uygulama mimarisi (best of breed) yerine;
  • Çalışanların, ekosistemin tüm aktörlerindeki (hammadde/mal/destek/hizmet tedarikçileri, üreticiler, dağıtıcılar, re/organize perakendeciler, lojistikçiler ve tüketiciler) arasındaki malzeme/yarı-mamul/ürün/hizmet, veri ve para akışının geri dönüşümünü de içeren, tüm süreçlerin aynı enformatik platformda takibinden oluşan bir bütün, ortak iş kültürü olarak tanımlanmıştır.

eHRM’den, iHRM’e “Bulutta İşgücü Yönetimi”

CVK Group
Dedeman Holding
Elle Ayakkabı
ENKA İnşaat ve Sanayi AŞ
Erpiliç
Hamidiye Su
Kolin Holding
Limak Holding
Matraş Deri
Microsoft Türkiye
Milangaz
Mudo
İkea
İzmir Gaz
Miele Elektrikli Aletler
Sizi Arayalım

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için
iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
En kısa sürede uzman ekiplerimiz size
dönüş yapacaktır.

    ×

    Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz. En kısa sürede uzman ekiplerimiz size dönüş yapacaktır.