Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük ambulans ve ambulans sedyesi üreticisi olan EMS Mobil Sistemler ve Hastane Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ, 40’ın üzerindeki ülkeye ambulans, ambulans malzemesi ve mobil sağlık aracı ihracatı gerçekleştiriyor. 2005 yılında, mevcut alışılmış Eta muhasebe sisteminden otomasyona geçme kararı alan EMS; yerli bir firma olması, referansları ve daha iyi iletişim kurarız düşüncesiyle Uyumsoft’u tercih etti. Ambulans ve ambulans malzemeleri üzerine 15 yılı aşkın bir zamandır faaliyet gösteren sektör lideri EMS, insan hayatı kurtarmak için ürettiği ürünlerin bilgi teknolojileri altyapısını Uyumsoft ile yönetiyor.
EMS, insan hayatı kurtarmak için ürettiği ürünlerin bilgi teknolojileri altyapısını Uyumsoft ile yönetiyor.
Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük ambulans ve ambulans sedyesi üreticisi olan EMS Mobil Sistemler ve Hastane Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ; Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Suriye, Cezayir, Nijerya, Mısır, Makedonya, Bulgaristan, Moldova, Ürdün’ün de aralarında bulunduğu 40’ın üzerinde ülkeye ambulans, ambulans malzemesi ve mobil sağlık aracı ihracatı yapıyor. Ankara Sincan’da, 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 15 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu fabrika sahasında, konusunda uzman insan kaynağı ve dünya çapında öncü çözüm ortakları ile faaliyet gösteriyor. Ambulans üretim kapasitesi yıllık 1200 adet, yıllık sedye üretim kapasitesi ise 5000 adettir. Fabrikasında, ambulans üretimi, ambulans malzemeleri (ambulans sedyeleri, sedye platformları, tıbbi cihazlar vb.) ve mobil sağlık araçlarının (panelvan, midibüs, otobüs, kamyon, konteynır tip) alım, üretim, satım ve teknik servis hizmetlerini gerçekleştiren EMS, ülkemizde mevcut iç pazarın %80’ine üretim ve hizmet götürmektedir
Tüm iş süreci, ilgili herkesin görebileceği otomasyon sistemine dahil oldu
2005 yılı sonunda, mevcut alışılmış Eta muhasebe sisteminden otomasyona geçme kararı alan EMS; yerli bir firma olması, referansları ve daha iyi iletişim kurarız düşüncesiyle Uyumsoft’u tercih etti. Nitekim tüm faaliyetlerin, sadece muhasebe departmanı tarafından kayda alınmasından ziyade, her şeyin ilgili departman tarafından sisteme girilebilmesi, özellikle üretim süreçlerinin takibinin yapılabilmesi, muhasebenin genel kontrol ve netice sahalarını takip etmesi, kar merkezi bazında gelir gider takibi, ayrıca verilerin merkezden online olarak anında bir havuzda görülüp kontrol edilmesi hedeflenmişti. Yürütülen çalışmaların sonucunda, muhasebe ağırlıklı veri girişi yerine, tüm departmanların işlevleri ilgili modülden ilgili kişiler tarafından girişi ve muhasebe tarafından kontrol mekanizmasının gelişmesi sağlandı. Üretim, pazarlama faaliyetleri, teknik servis faaliyetleri gibi operasyonel işlerin verileri excell ve word yerine, ilgili herkesin görebileceği otomasyon sistemine dahil oldu. Özetle, EMS için önemli olan, maliyetlerin ve fason takibinin daha sağlıklı olması, iş merkezi bazında üretim safhaların takibi ve performanslarının da analiz edilebilir hale gelmesi, ihalelerde ve toplu satışlarda asgari stok ve malzeme ihtiyacının sistemden takip edilebilmesi, pazarlama faaliyetlerinin takibi ve müşteri hizmetlerinin satılan ürünlerin seri bazda garanti ve garanti harici bakımlarının sistemden daha sağlıklı yapılabilmesi ve bunların sistemden raporlanması konuları olmuştur.
EMS, ürün kalitesini her zaman en yüksek seviyede tutuyor ve geliştiriyor
EMS, insan hayatını kurtarmak için kullanılan ürünlerinin kalitesini her zaman en yüksek seviyede tutmayı ve gelişmesini sağlamayı kendisine en büyük hedef seçmiştir. Bu gelişmeyi sağlamak ve sürekli kılmak için, ISO 9001, ISO 13485 ve EN 1789 belgelerini ve üretmiş olduğu ambulans malzemeleri içinde CE kalite belgesini almış bulunmaktadır. Türkiye’ de ilk EN 1789 belgesini alan, aynı zamanda Türkiye’de ilk defa ambulans, ambulans sedyesi ve sedye platformları için “10 G Crash Test “ yaptıran ve bu testlerden başarı ile geçen tek firma olmanın gururunu yaşamaktadır
EMS Genel Müdürü Mevlüt Şahin, “İş yapan kişinin, iş yapma kalitesi, takibi ve analizini geliştirdi”
Uyumsoft ile başlayan ERP yolculuğunu değerlendiren EMS Genel Müdürü Mevlüt Şahin, şunları söyledi:
“Mevcut alışılmış Eta muhasebe sisteminden otomasyona geçmek niyetiyle ve yerli bir firma olması, referansları ve daha iyi iletişim kurarız düşüncesiyle Uyumsoft’u tercih ettik. Bugün geldiğimiz noktada, özellikle, üretim sahasındaki stok giriş ve çıkışları ile bunların üretime sevki konusu daha sistematik oldu. Sistem böyle istiyor diye ve de olması gereken olduğu için çalışanları sisteme uymaları konusunda zorlayınca, daha sonra sistem çalışanlar üzerinde alışkanlık hale geldi. Muhasebe ağırlıklı veri girişi yerine, tüm departmanların işlevleri ilgili modülden ilgili kişiler tarafından girişi ve muhasebe tarafından kontrol mekanizmasının gelişmesi sağlandı. Üretim, pazarlama faaliyetleri, teknik servis faaliyetleri gibi operasyonel işlerin verileri excell ve word yerine, herkesin görebileceği otomasyon sistemine dahil oldu. Kişileri, veri giriş ve takibini zorlayıcı hale getirdi. Bu hem işi yapan kişilerin iş yapma kalitesi, takibi ve analizini geliştirdiği gibi, yönetimin de sistemden yapılanların takip ve kontrolüne olanak sağladı. Önümüzdeki süreçte, İş zekası raporlama modülü ile tüm modüllerin tek merkezden ve ilgili şirketlerden girilen verilerin daha profesyonel raporlandırma ve analiz sürecine geçilmesi için çalışma başlatıldı” dedi.
EMS MOBİL SİST. VE HASTANE MALZ. SAN. VE TİC. A.Ş. – www.ems.tc
Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için
iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
En kısa sürede uzman ekiplerimiz size
dönüş yapacaktır.