ERP İMPLEMENTASYONU NEDİR? BAŞARILI ERP ENTEGRASYONU İPUÇLARI
İşletmeler finans, insan kaynakları, muhasebe, üretim, satış ve pazarlama gibi faaliyetlerini tek bir koldan yürütmek isterler. Tüm birimleri kontrol etmek zor olduğundan zamanla ciddi sorunlara yol açabilir. ERP implementasyon süreci tüm birimleri tek bir yazılım sisteminde toplayarak departmanlar arası ortaklaşa veri paylaşımını sağlar.
ERP çözümlerinden yararlanmak isteyen firmalar yazılımın yüklenmesi, finansal verilerin sisteme aktarılması, kullanıcı eğitimleri ve süreç yapılandırmasından oluşan ERP implementasyon sürecini deneyimler. Bu süreci etkili bir şekilde yönetmek için, ERP projesi bir bütün olarak anlaşılmalıdır.
ERP Modülleri Nelerdir?
İş planınızı kolayca yönetebileceğiniz ve ERP entegrasyonu sağlayacağınız modüller şunlardır;
- Finans Yönetimi
- Muhasebe Yönetimi
- Tedarik Yönetimi (SCM)
- Satış Yönetimi
- Üretim Yönetimi
- Müşteri İlişkileri Yönetimi
- İnsan Kaynakları Yönetimi
- Bütçe Yönetimi
- Dış Ticaret Yönetimi
- Kalite Yönetimi
- Bakım Yönetimi
- Satış Sonrası Hizmetler
- İş Zekası
- E-ticaret Yönetimi
- Cloud ERP
- KVKK Modülü
ERP İmplementasyon Süreçleri
Adım 1: İhtiyaçların Belirlenmesi
ERP implementasyon sürecinin ilk adımında şirketin ihtiyaçlarını belirlemek doğru bir hamle olacaktır. Tüm departmanların sorun yaşadığı noktaları ve problem kaynağı belirlenerek analiz edilmelidir. Analiz sonrasında ihtiyaç planı oluşturarak stratejiler belirlemek çıkabilecek sorunların önüne geçilebilir.
Adım 2: Pazar Araştırması Yapılması
Yapılan ihtiyaç analizi sonrası aşaması ise pazar araştırmasıdır. Pazarda hangi ERP yazılımının ihtiyaç ve beklentileri karşılayacağı öğrenilmelidir. Uygun olduğu düşünülen yazılım için sözleşme ve fiyat detaylarına hakim olunmalı, hangi modüllerden yararlanılacağı belirlenmelidir. Ek olarak ileriye dönük bakım ve güncelleme sözleşmelerine de göz atılmalıdır. Pazar araştırması tamamlandığında ERP entegrasyonu sağlanabilir.
Adım 3: ERP İmplementasyon
İşletmenizin ihtiyaç analizi ve pazar araştırması sonrasında en uygun ERP çözümü seçilir. Günlük iş akışıyla ERP entegrasyonu sağlanmadan önce şunları ele aldığınızdan emin olmalısınız;
- Projenin amaçları doğru belirlendi mi?
- Temel öncelikler ile ileri seviye önceliklerin ayrımı yapıldı mı?
- Proje ekipleri belirlenerek görev tanımları yapıldı mı?
- Çalışanlara eğitim verildi mi?
- Maliyet analizi yapıldı mı?
ERP implementasyon süreci planlanması gereken ve adım adım ilerleme kaydedilmesi gereken bir süreçtir. Bu nedenle her detay önceden planlanlanarak ilerlenmelidir. Firma yönetiminde iş süreçlerini etkin bir şekilde yönetmek için UyumERP’yi tercih edebilir, web sitemizde yer alan modülleri inceleyerek avantajları öğrenebilirsiniz.
Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için
iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
En kısa sürede uzman ekiplerimiz size
dönüş yapacaktır.