YENİ ABONELERE ÖZELe-Fatura Kontör Şenliği Kampanyası ile
%40 indirim fırsatını katlayın!

Çarkı çevir

Uyumsoft Hediye Çarkı

Hediye Kontör Kazan!

+500 Kontör +250 Kontör +100 Kontör
Çarkı Çevir
Uyumsoft Hediye Çarkı Çarkı Çevir
Muhasebe Programı

ERP Nasıl Öğrenilir?

Bir fabrika düşünün. Bir ürünü üretmek için onlarca hammadde giriyor, yüzlerce çalışanı var, binlerce noktaya ürettiği ürününü ulaştırıyor ve milyonlarca müşterisi var. Bu kadar kapsamlı bir süreci işletmeler, ancak Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımları ile yönetebilirler. Aksi halde, birbirine bu kadar geçmiş süreçleri yönetmek imkansızdır.

Bir işletmede, dört bine yakın iş sürecinin olduğu belirtiliyor. Farklı departmanlardaki bu iş süreçlerinin, birbiriyle olan ilişkileri ancak ERP’yle yönetilirse istenen güncel verilere anlık şekilde ulaşılabilir.

Finans, insan kaynakları, müşteri ilişkileri, tedarik zinciri, üretim, satış, satın alma gibi birçok departman bulunuyor ve tüm departmanların birbiriyle işleri olabiliyor. İşletmede bu projeleri hayata geçirecek ERP uzmanları oluyor.

“ERP nasıl öğrenilir?” diye bakıldığında, ERP alanında kariyer yapacak olan kişinin, programın tamamının mı, yoksa bir bölümünü mü öğreneceğini belirlemesi gerekiyor. Finans departmanında çalışan bir kişi için sadece finans modülünün bilinmesi yeterli olurken, insan kaynakları departmanında çalışan kişinin de ik modülünü bilmesi yeterli olacaktır. Ancak, tüm ERP programına hakim olmak, uzun bir süreci alabilecektir.

Bu projeler modüler olduğundan, her bir modül öğrenilebileceği gibi ERP nasıl öğrenilir konusunda düzenlenen eğitimlere de katılmak mümkün olabilecektir.

ERP, işletmenin kaynaklarının verimli kullanmasını sağlıyor!

Geçmişte yani Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımları olmadan önce, her departman farklı bir program kullanıyordu. Bu durumda, işlerin birbiriyle entegre olması söz konusu olmadığı gibi, departmanlar arasındaki veriler de güncellikten uzaktı ve örneğin aynı işe ait bir veri farklı departmanlar tarafından girilmekte olduğu için, mükerrer kayıtlar çok oluyordu.

ERP yazılımlarıyla birlikte, tek bir veri tabanında toplanan tüm işlerle, fabrikalar artık tek veya birkaç tuşla doğru ve güncel veriye saniyeler içinde ulaşarak, yönetilebilir hale geldiler. Sürekli tekrarlayan işlerin otomatik yapılmasıyla da, daha önce insanların hamallığını yaptığı bu işleri, programlar üstlenmiş oldu.

ERP çözümleri modüler olduğundan, her firma ilk etapta ihtiyacı olanı almaya ve kullanmaya başladı, ihtiyaçları paralelinde diğer uygulamalara geçiyor oldular. Özetle günümüze gelindiğinde, Kurumsal Kaynak Planlama çözümleri gerek üretim işletmeleri, gerek hizmet işletmelerinin olmazsa olmazları arasına girdi. Bu durumda, işletmelerde ERP uzmanı ihtiyacı doğdu. ERP nasıl öğrenilir diye değerlendirdiğimizde, öncelikle bu uzmanlığı kendisine kariyer planı olarak seçen kişi bir yol haritası hazırlamalıdır. Ardından, adım adım planlarını hayata geçirip, programı öğrenerek, başaracaktır. Yukarıda da değinildiği üzere, ERP yazılımları işletmelerin olmazsa olmazları arasındadır. Sadece, işletmenin makine, insan kaynağı, finans, müşteriler, tedarikçiler gibi tüm kaynaklarının verimli kullanılmasını sağlamaz. Müşterilerinizi ve hedef müşterilerinizi yakından tanımanızı sağlar, rakipleri analiz ederek rekabette nasıl öne çıkacağınız stratejisine ilişkin veriler sunar, olası riskleri ve tehditleri önceden görmenize imkan sunar ve daima yeni fırsatları görmenize önderlik ederek işletmenin geleceğinin ve sürdürülebilirlik stratejisinin ana belkemiğini oluşturmaktadır.

CVK Group
Dedeman Holding
Elle Ayakkabı
ENKA İnşaat ve Sanayi AŞ
Erpiliç
Hamidiye Su
Kolin Holding
Limak Holding
Matraş Deri
Microsoft Türkiye
Milangaz
Mudo
İkea
İzmir Gaz
Miele Elektrikli Aletler
Sizi Arayalım

Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için
iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
En kısa sürede uzman ekiplerimiz size
dönüş yapacaktır.

    ×

    Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için iletişim formumuzu doldurabilirsiniz. En kısa sürede uzman ekiplerimiz size dönüş yapacaktır.