Hayalleriniz ve hedefleriniz için çalışmalara başladınız, iş planınızı oluşturdunuz ve girişiminiz için ilk adımları atıyorsunuz. İş planınızı oluştururken dikkat etmeniz gerekenler ve girişiminizi dijitalden yönetmek için yapmanız gerekenleri yazımızda bulabilirsiniz.
İş Planınızı Hazırlayın
İş fikrinizi, planınızı oluşturduktan ve sermaye planlamanızı yaptıktan sonra şirketinizi açmak için öncelikle işletmenize adres gösterebileceğiniz bir yer ile kontrat işlemlerinizi tamamlamalı, sonra mali müşavirinizle şirket açılış işlemlerinizi başlatıp vergi dairesine ve notere giderek şirket açılış işlemlerinizi tamamlamalısınız. Şirket kurma işlemleriniz gerekli evraklarınızı hazırladıktan sonra ortalama iki, üç günde tamamlanır ve şirketiniz resmi olarak faaliyetlerine başlayabilir.
Şahıs Firması mı Limited mı Daha Avantajlı?
Şirketinizi kurarken limited (sermaye) veya şahıs olacak şekilde iki türlü şirket kurabilirsiniz.
Limited şirket diğer adıyla Sermaye şirketi belirli bir iktisadi amaç ile kurulan tüzel ve birden çok ortaklı kurulan şirket türüdür. Şahıs firmasından farkı; kurulumu için sermaye alt limiti olmasıdır. Limited şirketin kuruluşunda en az 10.000,00 TL sermaye ile kurulum işlemleri yapılır. Yapısı itibariyle çoklu ortaklıklara ve yatırımlara uygundur.
Şahıs firması düşük masraflı, sermayesiz ve daha kolay kurulabilen bir şirkettir. Bu açıdan sermayesiz kurulan girişimler için şahıs firması kurmak daha kolay gelebilir. Fakat girişiminizin ilerlediği ve yatırımların yani ortaklık taleplerinin geldiği dönemlerde şahıs firması uzun vadeli ihtiyaçlarınızı karşılamayacaktır.
e-Fatura Kesebileceğiniz ön muhasebe yazılımımız EkoCARİ hakkında detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için tıklayınız.
Müşterilerinizi Bulun
İş planlamanızı yaparken en önemli adımlardan biri hedef kitlenizi doğru konumlandırmak ve potansiyel müşterilerinize hangi kanallar aracılığı ile ulaşabileceğinizi seçmektir. İşinizi kurduktan ve resmi olarak faaliyetlerinize başladıktan sonra hizmet veya ürünlerinizi satacak bolca müşteriye ihtiyacınız olacak. Bunun için ilk adımda müşterinin ihtiyaçlarını belirleyin ve ürününüzün bu ihtiyaçları karşıladığından emin olun. Müşterilerinizin ürün ve hizmetlerinizden haberdar olması için dijital kanallar aracılığı ile, ürününüzü daha geniş kitlelere ulaştırabilirsiniz
Dijital Dönüşümle Enerjinizi İşinize Harcayın!
Şirketinizi kurduktan sonra fatura, vergi, ön muhasebe işlemlerinizi her ay takip etmeniz ve bu süreçleri hatasız yönetmeniz gerekecek. İlk kez bir girişimde bulunuyorsanız bu hesaplamaları tek tek yapmanız ve her ay yakından takip etmeniz gerekir. Kestiğiniz ve şirketiniz adına kesilen faturalar, gelir vergisi ve alacak-verecek hesaplamalarını manuel olarak takip ederseniz, operasyonel yükleriniz artacağı için süreçlerinizde hata yapma ihtimaliniz yüksek olacaktır.
Dijital dönüşüm uygulamaları ile tüm fatura, beyanname ve ön muhasebe yönetimi süreçlerinizi elektronik ortama taşıyarak, dijital dönüşümünüzü başlatabilir, operasyonel yüklerinizi azaltabilirsiniz.
Enerjinizi ve kaynaklarınızı işinize, ofis içi ön muhasebe süreçlerinizi ise dijitale taşıyın!
Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için
iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
En kısa sürede uzman ekiplerimiz size
dönüş yapacaktır.