Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in istatistiklerine göre, sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren 3 milyonu aşkın Kobi (küçük ve orta boy işletme) bulunuyor. Kobi’ler, istihdamın %72.4’nü, personel maliyetinin %51.8’ni, üretim değerinin %44.1’ni, cironun %50.4’nü, faktör maliyetiyle katma değerin %44’nü oluşturuyor.
Ekonominin can damarı olan Kobi’lerin, son yıllarda gündemine giren “dijital dönüşüm” kavramı, ajandalarında ilk sıralarda yer alıyor. Dijital dönüşüm ile birlikte Kobi’ler, hızlı karar alma, hızlı hareket etme, kaliteli üretim, hizmet ve maliyet kontrolü, rakiplerden önce pazarın taleplerini öngörebilme, iş süreçlerini doğru ve güncel veriyle etkin bir şekilde yönetebilme, aksayan konuları hızlıca yakalayıp düzeltebilme, iş süreçlerini ölçüp değerlendirebilme gibi birçok yeteneği işletmelerine uyarlayarak, kazandırmış oluyorlar.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021 tarihinde KOSGEB’in yeni çağrısı açıklamasında, Kobi’lere 1 milyon TL’ye kadar dijitalleşme desteğinin verileceği kaydedilmişti. e-Devlet üzerinden başvuran Kobi’ler için sonuçların Temmuz ayında açıklanması planlanıyor.
2021 ve devam eden yıllar Kobi’lerde “dijitalleşme” dönemi olacak
Kobi’ler, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’in 19 Ekim 2019 yılında yayınladığı 509 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre, geçtiğimiz yıl ve bu yıl ağırlıklı olmak üzere e-Belge (e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Defter vb) uygulamalarına geçiyor. Bu yıl ve devam eden yıllar, Kobi’lerde dijital dönüşüm yılları olmaya devam edecek.
Gerek ekoTicari ve ekoCari gibi iş yazılımları, gerek e-Uyum (e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Defter vb) uygulamalarıyla, Kobi ölçeğindeki işletmeler, hem iş süreçlerini etkin bir şekilde yönetiyorlar; hem de kağıt, postalama, arşivleme gibi işlemler ortadan kalktığı için ciddi oranda paradan ve zamandan tasarruf ediyorlar.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) geçtiğimiz yıl yaptığı bir değerlendirmede, 2010- 2020 yılları arasında yaklaşık 28 milyarın üzerinde elektronik belge (e-Belge) düzenlenirken, geçen 10 yılda 2.8 milyar TL’nin üzerinde bir tasarruf sağlandığını açıklamıştı.
Kobi’ler uçtan uca temassız ticarete büyük ilgi gösteriyor
Uyumsoft, Kobi’lerin ticari faaliyetlerini hiç durdurmadan, zaman ve mekan bağımsız olarak, 7/24 dijital uzman desteği ile kesintisiz bir şekilde “uçtan uca temassız ticaret” olarak yönetmelerini sağlıyor. Kobi’lerin dijitalleşmesine rehberlik eden Uyumsoft, hiçbir donanım, lisans, ilk kurulum maliyeti oluşturmadan tüm iş süreçlerine uçtan uca yönetmelerini sağlayacak çözümler üretiyor. Kobi’ler, e-Belge (e-Uyum; e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-Defter, e-İrsaliye vb) uygulamalarına Uyumsoft ile kolay ve hızlı geçiyorlar. Ücretsiz webinarlar ile e-Dönüşüm sürecine ilişkin gerekli olan tüm bilgileri ve güncel gelişmeleri öğreniyorlar.
Ülkemizde Haziran 2021 tarihi itibariyle e-Fatura kullanan firma sayısı 427 bine ulaştı. Bu firmaların tamamına yakın büyük bir bölümü Türkiye’nin dijital dönüşüm lideri Uyumsoft AŞ’nin de aralarında bulunduğu özel entegratör firmalardan birisi ile çalışmaya devam ediyor.
e-Fatura’ya başvurmak için hemen talep formumuzu doldurabilir, dijital dönüşüm uzmanlarımızın size ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için
iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
En kısa sürede uzman ekiplerimiz size
dönüş yapacaktır.