Ülkemizin özel entegratörleri arasında ilk sıralarda yer alan Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ, e-Fatura mükelleflerine uçtan uca entegratör hizmeti vererek; kurumların, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’in teknik ve mevzuata ilişkin belirlediği güncel kriterlerine uygun e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter, e-İrsaliye gibi e-Dönüşüm işlemlerinin güvenli bir şekilde yapmalarını sağlamaktadır.
Uyumsoft e-Dönüşüm (e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter vb) uygulaması ile, firmaların iş yazılımları uygulamalarından alınan fatura bilgileri, tanımlanan UBL-TR formatına çevrilmektedir, ardından Uyumsoft mali mührü ile imzalanmakta ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’e aktarılmaktadır. Gelen e-Faturalar ve e-Arşivler, GİB sistemi tarafından, Uyumsoft’un entegratör hizmeti altyapısına gönderilmektedir, fatura verileri kurumların iş uygulamalarında kullanılabilecek şekilde düzenlenerek, aktarılmakta ve saklanmaktadır. Kısaca, Uyumsoft e-Dönüşüm sürecini hizmet verdiği mükellefler adına yönetmektedir.
Uyumsoft’un, e-Fatura mükelleflerine sağladığı faydalar şunlardır:
- Özel entegratör Uyumsoft’un verdiği hizmet sayesinde; bilgi güvenliği, iş sürekliliği ve Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetimi Sistemi sertifikasyonu sağlanıyor.
- TÜBİTAK- BİLGEM Kamu Sertifikasyon merkezinden mali mühür sertifikası imzalama süreçleri ile ilgili uyum değerlendirme raporu sunuluyor.
- Entegrasyon sisteminde; şifre, parola, e-imza gibi terminalleri, giriş güvenlik önlemleri, hiyerarşik yetkilendirme şekilleri, kullanıcı yönetimi, kapasite artırımında sistemin ölçeklenebilirlik/ ayarlanabilirliği senaryosu açıklanması yapılıyor.
- İçerik kontrol tablosundaki listede belirtilen; entegrasyon sisteminin geliştirildiği yazılım dili, ITIL uyumlu iş sürekliliğini sağlama yöntemi, felaketten kurtarma planları ayrıntıları, sistemin tekrar ayağa kalkma süresi, 7 gün- 24 saat iş sürekliliğine ilişkin ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Felaketten Kurtarma Kontrol Listesi’ndeki maddelere uygun olarak, felaket nedeniyle kaybolan veya silinen kayıtların kurtarılma yöntemi, gönderilen/alınan veri ve belgelerin gizliliğinin nasıl sağlandığı, oluşturulan/gelen e-belgelerin nasıl iletileceği, alım ve dağıtım yöntemlerinin açıklandığı detaylı bilgiler içeren BİS Entegrasyon Bilgi İşlem Sistem Raporu hazırlanması ve test tanım formu doldurulması gerçekleşiyor.
- e-Belge saklama izni almak için Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) genel tebliğ ve diğer ilgili düzenlemelerle getirilecek usul ve esasların tümüne uyulacağı, saklanacak belgeler için bir belge yönetim sistemi kurulacağı ve yönetileceği, bu sistem dahilinde veri güvenliği sağlanıp verilerin korunacağı, erişim hakları belirleneceği, e-belgelerin GİB’in belirlediği format ve üzerindeki mali mührü/e-imza içerecek şekilde orijinal halinde ve bütünlüğü korunarak saklanacağı, saklama yapılacak sistemde terminallere girişte, şifre, parola, e-imza gibi, gerekli güvenlik önlemleri alınıp her türlü elektronik işlemin izinin tutulacağı, saklanan e-belgelerin yetkisiz kişilere karşı gizliliğinin sağlanacağının kabul ve taahhüt edildiği saklama hizmeti taahhütnamesi imzalanması yapılıyor. Her türlü işlem ve gerekli izlerin(loglama) GİB İşlem Kayıt İzleme Kontrol Listesi’ne uygun olarak kaydı gerçekleşiyor.
- Bilgi işlem sistem yazılım ve donanım altyapısının, yıllık olarak hizmet verebileceği ortalama e-belge ve kullanıcı sayısı ile toplam veri büyüklüğü, aynı anda hizmet verebileceği toplam kullanıcı ve e-belge sayısı, bu e-belgelerin ne kadar sürede dağıtılabileceği ile ilgili yapılan yük testlerine ilişkin ayrıntılı verilerin derlenmesi gibi bilgi işlem süreçleriyle uğraşmaksızın ve en az bir tane ITIL sertifikalı personel çalıştırmaksızın, e-fatura entegrasyonunu baştan sona özel entegratör olan ülkemizin inovasyon lideri Uyumsoft AŞ tarafından yönetmesi sağlanmaktadır.
Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için
iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
En kısa sürede uzman ekiplerimiz size
dönüş yapacaktır.